WOLF Blazers Ensemble 

Vrijdag 9 oktober 2015
IJzendijke, NH Kerk
14 musici brengen de grote serenades voor blazers van Mozart en Beethoven.
Jean-Philippe Poncin, klarinet
Vlad Weverbergh, klarinet
Vinciane Baudhuin, hobo
Griet Cornelis, hobo
Jean-Pierre Dassonville, hoorn
Johan Van Neste, hoorn
Jean-François Carlier, fagot
Alain De Rijckere, fagot
Eric Mathot, contrabas
HET ENSEMBLE
WOLF is een Belgisch collectief van blazers die gespecialiseerd zijn in de vertolking van klassieke muziek op historische instrumenten. Het ensemble werd opgericht in Brussel in 2012, ter gelegenheid van het Midis-Minimes festival. Stuk voor stuk zijn de leden van WOLF professionele muzikanten, met ervaring bij de beste binnen- en buitenlandse orkesten. 
De muzikanten spelen op originele instrumenten of getrouwe kopieën. Die zijn de leidraad van het ensemble in zijn benadering van kamermuziek uit de 18de en 19de eeuw.
Van 1780 tot in het begin van de 19de eeuw genieten de blazersensembles een toenemende populariteit, zowel in Wenen als in de rest van Europa. Hun eerste functie is het verzorgen van sfeermuziek bij diverse gelegenheden. De grootte van de ensembles kan sterk variëren: van een trio over een octet tot zelfs een nog grotere bezetting. Al deze vormen zijn in de mode, en ze treden op in privétuinen zowel als aan vorstelijke hoven. Behalve de honderden arrangementen van opera’s, oratoria en symfonieën, vinden we divertimento’s, serenades, symfonieën en partita’s van de hand van de grootste componisten uit die tijd.
WOLF wil zijn passie voor dit repertoire met u delen en een prachtige traditie doen heropleven.