Frascati Symphonic
& Ballet Petrella Lion
Zondag 20 september 2020
Grote Kerk Veere

On the Nature of Daylight & Dances
Het is voor het eerst in 32 jaar dat het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen met haar programma de Schelde oversteekt en een podium vindt in de sfeervolle Grote Kerk. Met een primeur: op zondag 20 september treedt Frascati Symphonic & Ballet Petrella Lion op in de Grote Kerk Veere. Op vrijdag 16 oktober verzorgen ze het slotconcert van de 32e editie van het festival in het Scheldetheater Terneuzen.
Festivaldirecteur Rinus Meesen: ‘’De Grote Kerk Veere is een schitterende concertlocatie om het kwalitatief hoog niveau van het Festival Zeeuwsch-Vlaanderen ook daar uit te dragen met schitterende concerten klassieke muziek. We breiden dus uit in deze periode van herschikken naar situatie of noodzaak. De samenwerking kan ook worden gezien als voorsorteren op politiek beleid in de cultuursector. Voor het Festival maken we al jaren veel publiciteit in Vlaanderen. Nu gaan we naar ‘den overkant’, naar Veere. Zo leggen we Zeeland-breed een ‘cultuur-as’ van Zeeuws-Vlaanderen naar Veere en terug.’’
De Grote Kerk Veere biedt een fantastisch decor voor muziek en dans.       
Frascati Symphonic brengt onder leiding van Kris Stroobants een inspirerend programma met nostalgische verbeeldingskracht, geserveerd met het gracieus ballet van Petrella Lion. Frascati wil muziek naar het brede publiek brengen, ongeacht hun mogelijkheden en muzikale niveaus. Het orkest biedt op een vernieuwende manier jonge, talentvolle en enthousiaste muzikanten een podium.
Na haar cum laude-opleiding danste Petrella als groot talent op nationale en internationale podia. Met haar passie voor de danskunsten begon Petrella haar sinds jaren gevestigde en gerenommeerde balletschool in Axel.

met o.a.: Prelude uit 'Belle' Devreese / Ancient Airs and Dances, Respighi  /  Holberg Suite, Grieg  /  On the Nature of Daylight , Richter.
& Ballet Petrella Lion
aanvang: 14:00 uur     prijs: € 27,50