Sinfonia Rotterdam XXL
&
Andreï Korobeinikov

Een geweldige happening!

Zaterdag 12 oktober
Bijzondere locatie: Industrieel Museum Zeeland, Sas van Gent
Tribune en koor en beperkt aantal plaatsen
20.00 uur  /  € 30,00
concertentree is inclusief entree Industrieel Museum Zeeland

De foto van Sinfonia Rotterdam hieronder toont de basis bezetting, maar Sinfonia Rotterdam is nu opgeschaald naar de XXL bezetting met 90 musici o.l.v. dirigent Conrad van Alphen
Dit extra groot orkest voert u mee 
in de romantiek van
Tsjaikovski’s Romeo & Juliet en 
het Pianoconcert nr. 1 van Tsjaikovski.  
Na de pauze neemt dit grote orkest u mee op een muzikale reis door het zonnestelsel ‘The Planets’ van Holst. 
Een bijzondere reis langs zeven planeten: Mars / Venus / Mercurius / Jupiter / Saturnus / Uranus / Neptunus. Soms bombastisch, soms wijds, soms hemels, soms vuur en soms eindeloos. Kortom een happening om dit werk XXL in het Festival uitgevoerd te krijgen en zelfs de locatie is hiervoor uitgekozen.
Eigenzinnig, kracht en technisch meesterschap combineert met brutaliteit en gevoeligheid uit het gewone.
Andreï Korobeinikov, geboren in 1986 in Rusland, begon op vijfjarige leeftijd piano te spelen. Sinds zijn eerste recital in de leeftijd van acht inmiddels winnaar van meer dan twintig internationale prijzen en de speciale onderscheiding Queen Elizabeth II Rose Bowl.
Zijn Pianoconcerten op de grootste internationale podia zijn: de Wiener Musikverein, het Concertgebouw te Amsterdam, Théâtre des Champs-Élysées, Parijs Philharmonic Auditorium van Radio France, Suntory Hall in Tokyo, Liszt Academie in Boedapest, Halle aux Grains Toulouse, Philharmonie in St. Petersburg, Konzerthaus Berlin, Konserthuset Stockholm. Conservatorium van Moskou, Walt Disney Concert Hall in Los Angeles, Taipei National Concert Hall, Theater Mariinsky in St. Petersburg, Grand Theatre van Aix en Provence en Wigmore Hall in Londen... Hij is ook een regelmatige gast bij festivals van Gstaad, Chin, Echternach, van Cadenet, Radio France Montpellier en Folle Journée van Nantes / Tokyo / Warschau.
Wij zijn bijzonder blij met Andreï Korobeinikov 
op het podium van het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen!