Vrijdag 11 oktober, 20:00 uur
Red limo string quartet
Pop meets Classical
Zeeuwse Gronden, Kraaghoeve Spui
€ 20,-

Strijkers in de klassieke muziek kennen we, maar als je denkt aan strijkers in de popmuziek, kom je bijna automatisch uit bij het Red Limo String Quartet. Dit maakt nieuwsgierig en laten we de festivaldeur eens royaal open zetten voor dit bijzonder kwartet op een bijzondere locatie.
Red Limo is een strijkkwartet dat het in zich heeft om te klinken als een volledige band. Met een unieke sound die van heel klein naar ongelooflijk groot kan gaan.
Het Red Limo String Quartet breekt door alle genregrenzen heen. Hun repertoire varieert van bossa nova tot Sting en van bluegrass tot hiphop. En regelmatig gaan zij samenwerkingen aan met andere artiesten.
Zo zijn zij sinds 2008 de vaste strijkerssectie van Kyteman Orchestra. Het plotselinge succes van deze band bracht het kwartet op de grootste festivals van Nederland, zoals North Sea Jazz en Lowlands. In 2010 wonnen zij de prestigieuze Popprijs. Het Red Limo groeide in de afgelopen tien jaar uit tot een van de meest gevraagde pop-strijkkwartetten van Nederland. Zij namen albums op en deelden het podium met artiesten als Thé Lau, Wende Snijders en Mark Lanegan. In 2017 en 2019 vroeg Eddie Vedder, frontman van Pearl Jam het kwartet mee op zijn Europese tour. Binnenkort spelen ze met hem op het Ohana Fest in Amerika.