Zondagmiddag 6 oktober, 15:00 uur
Carel Kraayenhof Quartet + Lisa Jacobs & The String Soloists
Piazzolla in Paris
Den Dullaert, Hulst
€ 20,-

Piazzolla in Paris is een gloednieuw programma van bandoneonist Carel Kraayenhof en zijn kwartet en violiste Lisa Jacobs met haar strijkersensemble voor het concertseizoen 2024/2025. 
Met het programma Piazzolla in Parijs realiseren Carel en Lisa - na een zeer succesvolle samenwerking afgelopen zomer in Duitsland - de wens om samen een concerttournee met muziek van Astor Piazzolla en de zussen Boulanger op te zetten. Zij onderstrepen daarmee de overtuiging van Piazzolla dat de tango een plek verdient in de klassieke muziek-canon. 
Carel: ‘Het is ongelooflijk hoe goed Lisa en haar ensemble de tango-timing aanvoelen. Het is een genot om met hen de geest van de tango levend te houden.’ Lisa: ’De muziek van Piazzolla werkt heel goed in combinatie met de composities van zijn lerares Nadia Boulanger, haar zus en Igor Stravinsky. Je voelt gewoon hoezeer Piazzolla door zijn Parijse tijd is beïnvloed. Daar ontdekte hij zijn echte identiteit als componist. En het is zo’n plezier om dit programma met Carel en zijn kwartet te kunnen uitvoeren, hij is zo’n autoriteit op het gebied van de tango.’