Photo: Reinout Bos


De kaartverkoop voor dit concert wordt verzorgd door het Ledeltheater in Oostburg.

CAREL KRAAYENHOF
QUARTET
zaterdag 8 oktober, 20:00 uur
Oostburg, Ledeltheater
€ 22,50 (inclusief pauzedrankje)

Met de theatervoorstelling 100 jaar Piazzolla eren Carel Kraayenhof en zijn musici hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.
Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen!”, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla in 1987 Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn Tango Apasionado te New York. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep ontroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla. 
Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Astor en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.
Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet. 
In 100 jaar Piazzolla worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros. 

Photo: Hessel Stuut
Photo: Hessel Stuut
Photo: Hessel Stuut
Photo: Hessel Stuut
Photo: Hessel Stuut
Photo: Hessel Stuut
Photo: Hessel Stuut
Photo: Hessel Stuut
Photo: Reinout Bos
Photo: Reinout Bos