Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collective
zaterdag 15 oktober, 20:00 uur
Sas van Gent, Industrieel Museum Zeeland
€ 25,-

‘Het barre land’ 
In deze voorstelling met explosieve strijkersmuziek en acrobatische dans verkennen Amsterdam Sinfonietta & ISH Dance Collectief het universele thema van teloorgang en wedergeboorte.
Als speciaal decor en ruimte kiezen we voor het Industrieel Museum Zeeland waar we een constructie opbouwen van 15 x 10 x 10 meter voor dansers en strijkersensemble.
Amsterdam Sinfonietta
ISH Dance Collective
Bencha Theater luchtacrobatiek
Candida Thompson leiding & viool
Marco Gerris & Candida Thompson concept
Marco Gerris regie & choreografie (ism dansers)
Titus Tiel Groenestege dramaturg-adviseur

In 2022 is het precies honderd jaar geleden dat T.S. Eliot zijn legendarische gedicht The Waste Land schreef. In misschien wel het beste gedicht ooit toont Eliot een wereld die aan duigen ligt. In dit gedicht toont Eliot een wereld die aan duigen ligt, getekend door dwang, indoctrinatie en gezag. Waar kun je dan heen, is er nog hoop? 
Achmed Shamlou, een van de grootste Iraanse dichters uit de 20e eeuw, schetst decennia later vanuit een heel andere cultuur en geschiedenis eenzelfde beeld. 
Muziek van de Iraniër Farokhzad Layegh verbindt de beide dichters, aangevuld met werk van Igor Stravinsky, Rik Ronner, Fazil Say en Valentyn Silvestrov. De dans breekt bijna letterlijk de ruimte uit, explosief bij de grond en klimmend tegen muren. In deze voorstelling over de oneindige cyclus van teloorgang en wedergeboorte dagen de musici en de dansers elkaar uit om met verschillende muziekstijlen en dansvormen de eigen grenzen te verleggen.