Metropole Orkest
& Sheléa

Slotconcert!
Zaterdag 21 oktober 20 uur
Entree € 30,-
Scheldetheater, Terneuzen

Programma:
Aretha Franklin: Queen of Soul
Dirigent: Jochen Neuffer
Met Vula’s Chorale

Het Metropole Orkest, onder leiding van Jochen Neufferkomt met een eerbetoon aan Aretha Franklin. Samen met zangeres Sheléa eert het orkest de carrière van The Queen of Soul. Beroemde nummers als haar eerste hit ‘Respect’ en klassiekers als ‘(You Make Me Feel Like) A Natural Woman’ en ‘Think’ komen allemaal voorbij. 
Queen of Soul, Aretha Franklin, was een van ’s werelds bestverkopende artiesten. Ze won 8 Grammy’s en was de eerste vrouwelijke artiest ooit in de Rock and Roll Hall of Fame. De impact van haar werk gaat veel verder dan alleen muziek. Aretha pleitte voor sociale verandering en haar lied ‘Respect’ werd een volkslied voor de Civil Rights Movement en vrouwen wereldwijd.
Franklins liedjes worden vertolkt door singer/songwriter Sheléa. Met levende legendes Stevie Wonder en Quincy Jones als een paar van haar grootste fans maakte ze furore Amerikaanse muziekscene. Net als Aretha Franklin groeide Sheléa op als dochter van een dominee in Detroit, Michigan. Sinds de start van haar muzikale carrière, die begon toen ze als 11-jarige mocht zingen in de kerk, speelt de muziek van Aretha een grote en belangrijke rol in haar leven. 
Een concert in Promssfeer en feestelijke afsluiting van 
de 35e editie Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Foto: Reinout Bos
Foto: Reinout Bos
Shelea
Shelea